Οργανική ή Paid επισκεψιμότητα; Τι αποδίδει καλύτερα

Πλεονεκτήματα Υψηλού CTR

Όλοι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, είτε πρόκειται για σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου ή απλές διαφημιστικές ιστοσελίδες, καλούνται να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα. Οργανική ή Paid επισκεψιμότητα; Τι θα αποδώσει καλύτερα;

Η απάντηση δεν είναι απλή και διαφέρει ανάλογα με το είδος της ιστοσελίδας. Συνήθως η οργανική επισκεψιμότητα προσφέρει μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπών, καθώς δεν προσελκύει νέους επισκέπτες με τόσο πιεστικό τρόπο. Το  πρόβλημα όμως είναι ότι χρειάζεται χρόνο για να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα.

Από την άλλη η πληρωμένη κίνηση, που συνήθως γίνεται με την μορφή διαφημίσεων, μπορεί να αρχίσει να αποδίδει άμεσα, φέρνοντας στοχευμένους επισκέπτες σε μια ιστοσελίδα από το πρώτο λεπτό. Ποια όμως είναι η καλύτερη τεχνική;

Οργανική ή Paid επισκεψιμότητα

Η καλύτερη στρατηγική είναι να χρησιμοποιηθούν και οι δύο τρόποι για την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Ο ένας τρόπος πρέπει να συμπληρώνει τον άλλον, με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν τα μέγιστα αποτελέσματα.

 • Χρόνος

  Για να αρχίσει να αποδίδει οποιαδήποτε στρατηγική καλύτερης οργανική κίνησης χρειάζεται χρόνος. Χρόνος για την δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, για το χτίσιμο backlinks για καλύτερη κατάταξη σε μηχανές αναζήτησης και για την δημιουργία δυνατής λίστας αποστολής.

  Όλο αυτό τον χρόνο η πληρωμένη επισκεψιμότητα μπορεί να χρησιμοποιείται για την προσέλκυση νέων επισκεπτών όσο εφαρμόζεται το σχέδιο αύξησης οργανικής επισκεψιμότητας.

 • Κόστος

  Συνήθως ο ρυθμός μετατροπών από πληρωμένες πηγές επισκεψιμότητας είναι χαμηλότερος από τον αντίστοιχο της οργανικής κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι για τα ίδια αποτελέσματα το κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

  Πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο σημείο ισορροπίας για να μην ξεφύγει ο διαφημιστικός προϋπολογισμός εκτός ελέγχου.

 • Ισορροπία

  Ακόμα και αν υπάρχει ικανή οργανική επισκεψιμότητα δεν θα πρέπει να τερματιστούν οι οποιεσδήποτε διαφημιστικές εκστρατείες. Για τα μέγιστα αποτελέσματα η πληρωμένη επισκεψιμότητα θα πρέπει να συμπληρώνει την οργανική και το αντίστροφο.

  Πολλές φορές προσελκύονται επισκέπτες διαφορετικών δημογραφικών στοιχείων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επισκέπτες που δεν θα μπορούσαν να βρεθούν με διαφορετικό τρόπο.

Χρειάζεστε νέα ιστοσελίδα?

Ζητήστε να σας ετοιμάσουμε μια πρόταση για την κατασκευή της δικής ιστοσελίδας.