Προσθήκη Widgets στο WordPress

ασφαλίσετε το wordpress site σας

Τα Widgets, ή μικρο εφαρμογές στην ελληνική έκδοση δίνουν την δυνατότητα να προσθέσετε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στις πλαϊνές συνήθως στήλες της ιστοσελίδας σας. Μπορούν να βελτιώσουν δραστικά την εικόνα μιας ιστοσελίδας  και να προσθέσουν χρήσιμες για τους χρήστες λειτουργίες.

Προσθήκη Widgets στο WordPress

προσθήκη widgets στο wordpress

 Για να διαχειριστείτε τα widgets του wordpress site σας θα πρέπει να επιλέξετε Εμφάνιση -> Μικρο εφαρμογές (Appearance -> Widgets) από το περιβάλλον διαχείρισης του wordpress.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα widgets που μπορείτε να προσθέσετε στο αριστερό τμήμα της οθόνης, ενώ στο δεξιο τμήμα εμφανίζονται οι διαθέσιμες θέσεις στην ιστοσελίδα για να προσθέσετε τα widgets που επιθυμείτε.

Αν δεν υπάρχουν αρκετά widgets διαθέσιμα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα widgets κάνοντας εγκατάσταση plugins που περιλαμβάνουν μικρο εφαρμογές.

Για να εγκαταστήσετε κάποιο widgets μπορείτε απλά να το επιλέξετε και να το σύρετε στην θέση που θέλετε να εμφανίζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στο widget και να επιλέξετε από τ μενού που εμφανίζεται την θέση και στην συνέχεια να προσθέσετε το επιλεγμένο widget στην θέση που θέλετε.

Διαγραφή Widget

 Αν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο widget από την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να το κάνετε εύκολα, επιλέγοντας το widget από τις θέσεις που εμφανίζονται, στο δεξί τμήμα της οθόνης και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στην επιλογή διαγραφή.

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να χάσετε τις ρυθμίσεις ενός widget μπορείτε να το σύρετε στην αριστερή στήλη, κάτω απο τα διαθέσιμα widgets, στο τμήμα των ανενεργών widgets. Με αυτό το τρόπο δεν θα χαθούν οι ρυθμίσεις και το widget δεν θα εμφανίζεται πλέον στην ιστοσελίδα.

Δοκιμές Widgets

 Αν θέλετε απλά να δοκιμάσετε ένα widget, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και μέσω της επιλογής Visibility να ορίσετε σε ποιους θα εμφανίζεται στο widget. Μπορείτε να ορίσετε αυτή την επιλογή σε Διαχειριστές, ώστε να μπορείτε να δείτε μόνο εσείς το widget και να κάνετε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται στις ρυθμίσεις του ώστε να εμφανίζεται σωστά στην ιστοσελίδα.

Με την προσθήκη widgets στο wordpress μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε την εικόνα της ιστοσελίδας σας και να προσφέρετε χρηστικές λύσεις στους επισκέπτες σας. Θα πρέπει να προσέχετε όμως να μην το παρακάνετε με μεγάλο αριθμό widgets καθώς μπορεί να επηρεάσουν την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας. Επίσης πολλά widgets μπορεί να μην είναι συμβατά με την έκδοση wordpress της ιστοσελίδας σας και η χρήση τους να δημιουργήσει προβλήματα ή κενά ασφαλείας.

Χρειάζεστε νέα ιστοσελίδα?

Ζητήστε να σας ετοιμάσουμε μια πρόταση για την κατασκευή της δικής ιστοσελίδας.