Πως να απενεργοποιήσετε τον σχολιασμό στο wordpress


Συνήθως επαγγελματικές ιστοσελίδες που δεν έχουν κάποιο blog στο site τους και το σύνολο του περιεχομένου βασίζεται σε στατικές σελίδες δεν χρειάζονται την λειτουργία του σχολιασμού.

Ένας άλλος λόγο που κάποιοι επιλέγουν να απενεργοποιήσουν τον σχολιασμό στην ιστοσελίδα wordpress που κατέχουν είναι για να γλυτώσουν από το spamming που δέχεται το site τους από τα διάφορα bots.

Αν δεν θέλετε να υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την λειτουργία σε μερικά εύκολα βήματα.

Πως να απενεργοποιήσετε τον σχολιασμό στο wordpress

 Από την επιλογή Ρυθμίσεις -> Συζήτηση μπορείτε πολύ εύκολα να απενεργοποιήσετε την λειτουργία σχολιασμού από όλες τις σελίδες στο wordpress. Απλώς ορίστε τις αντίστοιχες επιλογές και τα σχόλια θα εξαφανιστούν.

Αλλά ο ορισμός αυτών των ρυθμίσεων δεν είναι αρκετός σε πολλές περιπτώσεις. Μερικά θέματα έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες σχολιασμού και μπορεί να εμφανίζονται ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του wordpress.

Πως να απενεργοποιήσετε τον σχολιασμό στο wordpress

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εγκαταστήσετε το Disable Comments plugin, και να απενεργοποιήσετε πλήρως τον σχολιασμό στην ιστοσελίδα σας με ένα κλικ. Το plugin αυτό δίνει και την δυνατότητα να απομακρύνετε τα σχόλια από το κεντρικό μενού της διαχείρισης του WordPress.

Μόλις απενεργοποιήσετε την λειτουργία του σχολιασμού δεν υπάρχει ανάγκη να σβήσετε τα σχόλια που έχουν ήδη γίνει καθώς δεν θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας.

Χρειάζεστε νέα ιστοσελίδα?

Ζητήστε να σας ετοιμάσουμε μια πρόταση για την κατασκευή της δικής ιστοσελίδας.